#00099

Категорија: Одговорено

Питање

07.07.2014. 14:58
Наиме,од када су почели са радом Градски базени, приморани смо, хтели или не, да слушамо целодневну музику са истих, почевши од јутарњих сати па до неких 19 часова увече. Сматрамо да је проблем шире природе и да не дотиче само нас већ и оближња места која су у близини базена. На почетку желимо да нагласимо да немамо ништа против да се пуста музика али не толико гласно да се стиче утисак да смо на базенима. Значи, ако је тако гласно нама који нисмо на базенима, може се замислити како је гласно онима који су на истим. Свако има право на слободу које не угрожавају туђа права, између осталог право на одмор после рада, право на приватност као и право да одлучи дали ће да слуша музику и ког жанра. Мислимо да би надлежне службе требале да утичу да се проблем реши у интересу обе стране јер је проблем могуће решити уз мало добре воље. У супротном, не искључујем могућности судског решавања спора у виду државинске тужбе  против Спортског Центра пред надлежним институцијама. Такође, задржавамо право и на друге видове правне борбе за права која нам припадају. Срдачан поздрав

Одговор

09.07.2014. 13:01
Поштовани, пажљиво смо прочитали мишљење о пуштању музике на градским базенима, па желимо да истакнемо следеће:
- Тачно је да се музика пушта у време рада базена, а то је од 10 до 19 часова, при чему водимо рачуна о јачини, односно гласности
- Обавештавамо Вас да смо у суботу 5. јула, имали одређених  проблема са озвучењем, техничке природе и могуће је да је тога дана музика била нешто јачег интезитета, али  проблем смо решили па се надамо да ће убудуће бити све под контролом.
- Што се тиче избора музике, руководимо се интересовањима наших посетилаца (генерално), и по том основу не треба водити расправу.
Базени раде мало више од два месеца у летњем периоду, изграђени су у градском подручју, па је потребна толеранција и разумевању свих. Поздрав! Хвала што користите Систем 48 сати.